Menu

Onze certificaten

Over de slimme tachograaf (en ander nieuws)

4 februari 2019 | Geen categorie | Transport Vermeulen

Ook in het nieuwe jaar heten we jullie graag welkom bij Transport Vermeulen. We klinken op een aangename samenwerking in 2019. Hopelijk konden jullie genieten van deugddoende feestdagen en draait alles ondertussen weer op volle toeren!
We hebben niet stil gezeten de afgelopen weken. Ons wagenpark heeft sinds kort 3 stuks van de Renault T480 in gebruik. De chauffeurs appreciëren dit want deze vrachtwagens zijn uitgerust met een draaistoel, standairco, koelkast en een ruime cabine.

Slimme tachograaf
Voor voertuigen die ingeschreven worden vanaf 15/06/2019, is voortaan een nieuwe digitale tachograaf, de zgn. slimme tachograaf, verplicht. Wat zijn de voornaamste nieuwigheden aan dit toestel?
- GNSS Systeem (Gallileo – GPS )
- DSRC, vroegtijdige detectie van op afstand
- Interface met intelligente vervoersystemen ( ITS )
- Nieuwe zender
- Nieuwe kaarten
- Versterkte beveiligingsalgoritmen

Nood aan verjonging
Zoals in andere sectoren kreunt ook de transportsector onder de vergrijzing van de arbeidsmarkt. 40% van het rijdend personeel in België is tussen de 50 en de 55 jaar. 62% van de Belgische chauffeurs zijn ouder dan 50 jaar, inclusief de 65+-ers. Hoog tijd dus om in te zetten op de rekrutering van jonge arbeidskrachten. Kandidaat-chauffeurs mogen zich bij transport Vermeulen altijd aanmelden of via http://www.transportvermeulen.be/nl/jobs/.