Menu

Onze certificaten

Dimi en Willy over hun job bij Transport Vermeulen

2 december 2017 | Geen categorie | Transport Vermeulen

Deze maand vertellen 2 van onze chauffeurs over hun job bij Vermeulen. We zetten één van onze nieuwelingen naast de meest ervaren rot van onze ploeg. Dimi, een vlotte twintiger, rijdt nu een jaar voor Transport Vermeulen. Willy rijdt bijna 20 jaar met onze vrachtwagens en ziet zijn pensioen naderen.

 

Waarom werd je vrachtwagenchauffeur?

Dimi: De passie voor vrachtwagens kreeg ik met de paplepel mee. Mijn vader is ook chauffeur en liet me vroeger soms mee rijden met zijn vrachtwagen. Ik was als kind meteen verkocht en wist dat dit is wat ik later ook wilde gaan  doen.

Willy: Het is een beroep dat me van kleinsaf interesseerde. Je komt overal, in binnen- en buitenland. Je hebt veel vrijheid en komt in contact met veel mensen.

 

Wat is je grootste ergernis als je aan het werk bent?

Dimi: Files! Vooral kijkfiles irriteren me mateloos.

Willy: Chauffeurs die hevig op de baan komen om vervolgens 100 m verder terug af te slaan. Het is erg gevaarlijk om zomaar voor een vrachtwagen in te schieten, onze voertuigen hebben een veel grotere remafstand dan een personenwagen.

 

Wat vind je het leukst aan je job als vrachtwagenchauffeur?

Dimi: De vrijheid die je hebt om je werk zelfstandig in te plannen. Ook de variatie vind ik tof. Elke lading is anders, elke losplaats is anders.

Willy: Als vrachtwagenchauffeur heb je een heel afwisselende job. Bovendien heb je veel kennis over de wegcode en kan je moeilijke manoeuvres uitvoeren die iemand anders niet altijd beheerst.

 

Wat is je motto wanneer je rijdt?

Dimi: Carpe diem. Pluk de dag.

Willy: De ochtendstond heeft goud in de mond. Ik kan erg genieten van de zonsopgang terwijl ik achter het stuur van mijn vrachtwagen zit. ’s Ochtends vroeg is het ook veel vlotter rijden.

 

En tenslotte, waarom koos je voor een job bij Transport Vermeulen?

Dimi: De ploeg van Vermeulen is een tof team om in te werken. De grote variatie in de ladingen die ik mag vervoeren, vind ik ook een voordeel.

Willy: Het is een gezellig familiebedrijf waar een toffe werksfeer heerst. Transport Vermeulen bewees de afgelopen decennia een standvastige firma te zijn en die zekerheid stelt me gerust.