Menu

Onze certificaten

Vanaf 1 april 2016 wordt in België de kilometerheffing ingevoerd.

15 maart 2016 | Geen categorie | Transport Vermeulen

We zetten de feiten even voor u op een rij:

De kilometerheffing is van toepassing op alle Europese vrachtwagens ingeschreven voor goederenvervoer en dit met een MTM (maximum toegelaten massa) van meer dan 3,5 ton. Voor vrachtwagens met een MTM van meer dan 12 ton ver­vangt deze taks het bestaande Eurovignet. Dit geldt echter enkel voor België. In Nederland, Luxemburg, Zweden en De­nemarken blijft het eurovignet bestaan aan dezelfde prijs als voordien. De tarieven zijn gekoppeld aan de euroklasse van het voertuig. Aangezien Transport Vermeulen beschikt over de meest milieuvriendelijke EURO6 voertuigen kan u genie­ten van de laagste tarieven.

Hoe werkt het kilometerheffingssysteem?

Alle vrachtwagens met een MTM (maximum toegelaten massa) van meer dan 3,5 ton moeten worden voorzien van een OBU (On Board Unit). Deze OBU zal op basis van geolokalisatie het aantal kilometers en de gebruikte wegen registreren. Het tarief zal afhankelijk zijn van drie variabelen: gewicht, wegtype en emissieklasse.

Wat wil het concreet zeggen voor u?

Voor internationaal transport hebben wij de directe en indirecte kosten per regio bepaald. Er wordt gebruik gemaakt van 5 verschillende regio’s met elk hun eigen kilometerheffing. Ze zullen dan ook op deze wijze worden doorgerekend. Voor nationaal transport zullen de kosten procentueel doorgerekend worden.

Aangezien dit over een ontwikkeling gaat die volledig buiten onze wil ligt, rekenen wij hiervoor op uw begrip.

In de komende periode mag u van ons aangepaste offertes verwachten. Verder staan Inge en Stan Vermeulen steeds ter beschikking voor eventuele verdere vragen.