Menu

Onze certificaten

Over de nieuwe Sloveense OBU

22 maart 2018 | Geen categorie | Transport Vermeulen

In onze nieuwsbrief van januari spraken we al kort over de General Data Protection Regulation (GDPR), een Europese verordening over het verzamelen en beveiligen van persoonsgegevens waar ook wij rekening mee moeten houden.

Wil jij als eerste (blijven) weten wat er reilt en zeilt in de transportsector, welke wetgeving wijzigt en waar wij bij Transport Vermeulen zoal mee bezig zijn? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar  admin@transportvermeulen.be. Zo blijf je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen.

Vanaf 1 april 2018 moeten vrachtwagens uitgerust worden met een nieuwe OBU om in regel te zijn met de nieuwe elektronische kilometerheffing in Slovenië. De kilometerheffing wordt toegepast op 618 km autosnelweg in Slovenië, verdeeld in 125 betalende stukken. Als elk land zijn eigen systemen voor kilometerheffing blijft uitvinden, hebben onze chauffeurs binnenkort geen plaats meer om veilig achter hun stuur te zitten. Naast de Sloveense OBU staat namelijk ook de Duitse OBU, de Belgische go - box, de Oostenrijkse mautkast, de Slovaakse mautkast. Allemaal schermpjes die de aandacht van onze chauffeurs voor de weg kunnen inpikken.