Menu

Onze certificaten

Mobility Package- Europese Detachering

22 februari 2022 | Geen categorie | Transport Vermeulen

 

Beste klant,

De volgende fase van het Mobility Package is februari in voege gegaan en bestaat uit diverse zaken. De 'Return Home' clausule houdt in dat alle bedrijfsvoertuigen, om de 8 weken verplicht moeten terugkeren naar een exploitatievestiging van het bedrijf. Dit zal bij vele vervoerders zorgen voor extra lege kilometers en kosten.

Eerder deze maand is het Europees platform voor detachering in werking getreden. Niettegenstaande alle detacheringsaangiftes van de verschillende landen nu uniform op één platform kunnen gebeuren, zorgt dit voor een zware extra administratieve last.

Ook de verloningen van de chauffeurs wijzigen hierdoor. Bij crossborder vervoer en cabotage zullen de chauffeurs verplicht betaald moeten worden aan het minimumloon van het land waarin ze hun werkzaamheden uitvoeren. Dit wil zeggen dat onze buitenlandse collega’s hun chauffeurs op Belgisch grondgebied vaak het Belgisch minimumloon uit de sector zullen moeten betalen. En laten we nu net één van de duurste lonen uit Europa hebben.

De gevolgen van bovenstaande wijzigingen zijn momenteel nog niet gekend, wel weten we dat ze een zware invloed zullen hebben op de transportsector. Onderaannemers die op bepaalde landen niet meer wensen te rijden wegens te hoge loonkosten, een tekort aan wagens op de markt en sterke prijsstijgingen zijn maar een aantal van de mogelijke gevolgen.

Wij staan steeds ter uwer beschikking indien u extra informatie over een transport wenst. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen via mail of via het contactformulier op onze website.

Met vriendelijke groet,
Het team van Transport Vermeulen